generalnie nie, choć by z tego względu ze zawierają głównie maltodekstryny - które zwiększaja poziom cukru itd wiec dostarczasz na chłopski rozum paliwa dodatkowego, które w jakimś tam stopniu opuźnia spalanie kw. tłuszczowych.
Jezeli budzicie sie zmeczeni albo włąsnei "z******" po takiej drzemce to oznacza ze spada wam poziom cukru i nie powinno sie tego stosowac...ale dlaczego? nie wiem:) dowiedziałem sie od qzara
Pewnie chodzilo jako posilek po treningu.Makaron nie ma badzo wysokiego ig,ale jest przetworzonym produktem i raczej szybciej podnosi poziom cukru niz gruboziarniste kasze/ryz
[...] ,przy takich cukrach im wiecej jesz tym szybciej nabierasz masy i do tego oczywiscie niech trenuje np.hantlami czy na silowni .. podczes cwiczen cukry moga byc wyzsze,bo poziom cukru we krwi szybko spada ;] to tyle co wiem ...z cukrzyca jest przechlapane Słodycze tez moze jesc to nie jest przeciwskazane ale niech pamieta o tym ze na [...]
[...] kofeina pomaga, ja sie wkurzam na moja laske bo skubana potrafi spac 10 h wstaje i jest zmeczona, ma 4 dni wolnegi i jest zmeczona. Ostatno na sile wyslalem Ja na badania poziom cukru wyszedl OK, a sie zdziwilem bo wpiernicza go "lyzkami" np, slodzi kawe czy herbate 4-5 lyzek. Zapisala sie na silke takze ruch ma, nawet kickboxing od [...]
[...] Olimp Carbonox, wypiłem 50g i mam ten sam problem... co może być nie tak, albo jakie badania wykonać? Raczej nie mam nic nie tak z trzustką, robiłem rok temu badanie na poziom cukru i wyszło idealnie. A tak poza tym, bo w Carbonox może powodować problemy z trawieniem (gazy)? Z maltodekstryną i glukozą nie mam problemu, ale nie wiem co to [...]
Cynamon ma też zastosowanie w lecznictwie, farmacji i aromaterapii. Zwiększa skuteczność działania insuliny i reguluje poziom cukru we krwi. Leczy także przeziębienia. Wspomaga przeciwdziałanie grypie, stanom osłabienia ogólnego, bólom mięśni, reumatyzmowi, bólom zębów, zaburzeniom pracy nerek, zakłóceniom rytmu serca, dolegliwościom przewodu [...]
Można i tak, ale zaleca się ułożenie zbilansowanej diety. Ja osobiście przy 20g ww na dzień chyba bym padł. A żeby utrzymać niski poziom cukru we krwi wystarczy spożywać węglowodany o niskim IG, czyli jak najmniej przetworzone. Także według mnie ograniczać się nie trzeba do takich dawek, ale od przekonywania nie jestem.
okresla jak bardzo podnosi sie poziom cukru we krwi po spozyciu danego pokarmu http://www.montignac.pl/gi.htm Zmieniony przez - Sachem w dniu 2004-06-17 14:07:21
[...] miedzy posiłkami, przy nadwyżce kalorycznej w towarzystwie węglowodanów bardzo łatwo się odkłada, ale jednocześnie w pewien sposób ogranicza wyrzut insuliny i stabilizuje poziom cukru we krwi. Ma wady i zalety... najlepsze rozwiązanie to niestety metoda prób i błędów. Musimy sami sobie ustalić optymalną dla nas ilość tłuszczu do rozwoju masy [...]
[...] około ale tez), tak więc czy zjadasz wegle złożone które będą sie wchłaniały przez np godzin, czy tez glukoze sam poporcjujesz w małych porcjach nie ma znzczenia. Dla trzustki liczy sie poziom cukru we krwi, który musi być stabilnie regulowany. Jezeli za duzo jest wytwazana insulia jezeli za mało glukagon. Trzustka widzi wyłącznie glukoze.
[...] to że na diecie redukcyjnej spowodowanej deficytem kalorycznym będziesz mniej zmęczony spożywając te węgle . Węgle o niskim indeksie glikochemicznym utrzymują równomierny poziom cukru we krwi i jest gut a co do masła orzechowego to według mnie złe połączenie.Tłuszcz i węgle-nie jest dobrze i za duzo kalorii chociaz raz na jakiś czas mozna [...]
jeśli chodzi o cukierki mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, podnosi Ci się poziom cukru we krwi co za tym idzie większe wchłanianie węglowodanów a z tego co widzę to chcesz zrobić redukcję więc polecałbym musli,pieczywo z ziarnami(dużo błonnika)
domyslam sie o co ci chodzi spozycie takiego batonika zwiekszy poziom cukru we krwi ktory pobudzi wzrost insuliny, ktora zas pobudza rozwoj tkanki tluszczowej
fruktoza napewno nie pobudza wyrzutu insuliny, zraesztą pora >>na czczo<< także, raczej glukagon bo wtedy poziom cukru we krwi jest relatywnie niewysoki
A wiesz dlaczego Carbo a nie cukry proste , bo Carbo zawsze bedzie lepsze. Argumenty : - powoli sie wchlania - rownomiernie podnosi poziom cukru we krwi - po Carbo masz mala szanse 'lapac' tluszcz - Carbo nie jest mulace w smaku Jaki moral Carbo w wiekszosci przypadkow jest lepsze od gluki.PZDR.
[...] sa bialka, weglowodany i tluszcze i tak np kanapka z dzemem to niemal same weglowodany i to w najgorszej mozliwej postaci- sa to cukry proste- smaczne ale prowadza do odkladania tluszczu na ciele bo podnosza szybko poziom cukru we krwi- mozesz to zjesc w ostatecznosci.... przed treningiem. przeczytaj to http://www.sfd.pl/temat173140/ powodzenia
nie glikogen tylko poziom cukru we krwi spowodawny wyrzutem insulinowym z trzustki glikogen to taki zwiazek ktory gromadzi sie w miesniach co jest dopiero przyczyna duzej podazy cukrow(ale to tak ogolnie tylko).